Campionatul International de tenis de masa Lignano Master Open Italia 16-22 Martie 2015

Echipa Romaniei de Tenis de masa a participat la Lignano Master Open din Lignano Sabbiadoro, Italia, 16-22 martie 2015 
Rezultatele au fost:

Simplu
Simion Bobi – loc 1
Makszin Dacian – din 35 de sportivi, a terminat in primii 16, eliminat de numarul 2 mondial GER -Schmidberger Thomas (care a castigat turneul)

Echipe
Constantin Gabriela cu FRA -Claire Marie – locul 3
Simion Bobi cu SUI – Kneuss Valentin – locul 2
Imbuzan Alexandru si KOR – Lee Jung Gee – locul 5

tenis-de-masa0

Jocurile Parlimpice European de Tineret , Varazdin, Croatia 16-19 iulie 2015

Ioana Tepelea (15 ani) a castigat medalia de aur la proba pe echipe la tenis de masa in Croatia. A facut echipa cu Russia -Saratova Daria si cu Croatia – Teo Ivancic Jokic. Daniel Ionită a facut echipa cu un baiat din Italia si a terminat pe locul 4.

tenis-de-masa01

Openul International de Tenis de Masa, Lasko, Slovenia 6-10 Mai 2015

Echipa Romaniei de Tenis de masa a participat la al 12-lea Open International al Sloveniei, organizat la Lasko. Romania a fost reprezentata de patru sportivi: Gabriela Constantin, Ioana Tepelea, Dacian Makszin si Petru Ifrosa – impreuna cu antrenorul lotului national Anca Chereches. A fost cel mai mare concurs de tenis de masa din ultimii ani – au participat 430 de sportivi din 45 de tari. Rezultatele au fost:

Simplu:
Dacian a reusit sa se califice mai departe din grupa, din 36 sportivi a ajuns in primii 18.
Petru, Ioana si Gabita – toti au obtinut cate o victorie, insa au terminat pe locul 3 in grupa.

Echipe:
Din cauza ca au fost prea multi sportivi, meciurile pe echipe au fost numai KO (fara grupe). Gabita a facut echipa cu Canada (Stephanie Chan) si s-au intalnit cu echipa din Ucraina in primul meci eliminatoriu,si din pacate au pierdut. Echipa din Ucraina a castigat medalia de aur la echipe

Ioana a facut echipa cu Dor Karmit din Israel si au fost infrante de echipa din Turcia, terminand competitia pe locul 5.Turcia a castigat medalia de aur.

Petru a fost partener cu Salvatore Caci din Italia. In primul meci au invins cu 3-0 echipa din SUI/USA, iar in meciul urmator au jucat contra KOR (care a terminat concursul pe locul 2) – si au fost invinsi. Au terminat competitia pe locul 5.

Dacian a avut partener din Iordania (Abu Jame Osama). Au fost 16 echipe. Au castigat contra: SWE/USA cu scorul de 3-0; apoi au intalnit Italia si au invins cu 3-0, ajungand in primii 4. Au pierdut semifinala contra Germania (echipa nr 1 a lumii) 2- 3 dar au castigat medalia de bronz.Echipa Germaniei a castigat locul intai la clasa 3.
tenis-de-masa03

Campionatul European de Tenis de masa, Veijle, Danemara 11-18 octombrie 2015
259 de jucatori din 31 de tarii participa la aceasta competitie din Veijle, Danemarca. Romania este reprezentata de Tepelea Ioana (15ani), Constantin Gabriela, Makszin Dacian, Ifrosa Petru, Simion Bobi si Doana Victor. A fost prima competitie majora pentru Ioana si a castigat meciul contra unei jucatoare din Turcia numarul 9 in clasamentul mondial si dupa aceea a pierdut 2-3 contra numarului 4 din clasamentul mondial. Dacian a avut o grupa puternica. In primul meci a jucat contra lui Bruchle Thomas din Germania (nr. 3 mondial) si a fost aproape sa faca o surpriza mare, dar pana la urma a pierdut cu scorul de 2-3 (fiecare set pierdut a fost 11-9!). Thomas Bruchle a castigat medalia de aur la individual la aceste Campionate Europene. Apoi Dacian a castigat cu 3-0 contra lui Benjamin Marotte din Belgia. In primii 16, Dacian a castigat contra lui Nalepka Marciej din Polonia si a reusit sa intre in primii 8, unde a intalnit cu nr 2 mondial – pe Schmidtberger Thomas din Germania si a pierdut. In final, Dacian a ocupat locul 5 din 22 de sportivi.
Ca si Dacian, si Bobi a reusit sa treaca de grupe, a ajuns in primii 16, a castigat meciul urmator si a intrat in primii 8, iar apoi a fost invins de nr 1 mondial -Alvero Valera din Spania.
Felicitari intregii echipe! Per total, la proba de individual avem trei locuri 5 – Gabita, Dacian si Bobi…Dacian si Petru vor ramane pentru proba pe echipe, care incepe maine dimineata.

 

                                             

  

 

 

Cupa memoriala Paulik Ilona (Sasvarine, PAULIK ILONA EMLEKKUPA) Budapesta,

Ungaria – nov 2015

In perioada 20-22 noiembrie 2015 a avut loc la Budapesta, Cupa memoriala Paulik Ilona. Au reprezentat Romania 3 sportivi de la Clubul Sportiv OK Bucuresti si 7 sportivi de la Clubul Sportiv Lamont Cluj cu antrenoarea nationala, Chereches Anca.

Rezultate: 

                                                                               tenis-de-masa04

Costa Rica Open, 16-19 decembrie 2015

Makszin Dacian si Ifrosa Petru au castigat medalia de argint la echipe. La ultimul concurs pentru calificare, Dacian a acumulat puncte, si-a consolidat pozitia in clasamentul mondial la clasa 3 si astfel s-a calificat pentru a doua oara la Jocurile Paralimpice dupa Londra 2012!!! Pentru prima data Bobi Simion va reprezenta Romania in clasa 6 la Jocurile Paralimpice la Rio 2016.

tenis-de-masa05

Czech Open, Ostrava, Cehia 24-26 septembrie 2015
Bobi Simion a participat la Cehia Open de Tenis de Masa din Ostrava. La individual in clasa lui au fost 6 jucatori si Bobi a castigat medalia de aur. La proba pe echipe au fost opt echipe prezente, iar Bobi impreuna cu partnerul din Israel au castigat medalia de argint.