Campionatele Open Internationale de Tenis de Masa – factor 40

Lasko, Slovenia, 6-11 mai 2014

                          Slovenia2014.jpgsloveniasilver2014.jpg

307 jucatori din 36 de tari s-au reunite in Lasko, Slovenia, la aceasta competitive de nivel mondial. Romania este reprezentata de Gabita Constantin, Dacian Makszin, Florentina Hriscu si Petru Ifrosa. De fapt este o pregatire excelenta pentru Campionatele Mondiale de la Beijing din octombrie, la care Romania are doua calificari, Dacian Makszin si Gabita Constantin, plus un al treilea, Bobi Simion, admis recent cu wild card.

Meciurile de simplu au inceput in dimineata de 7 mai. Dacian a ajuns in grupa cu Schmidberger din Germania, numarul 1 in lume, in fata caruia a pierdut foarte strans, si cu Santinelli din Italia, pe care l-a batut cu 3-0. Intrand in sferturile de finala, Dacian a cazut la sorti cu Florian Merrien, numarul 2 in lume, in fata caruia a pierdut, asigurandu-si locul 5 in clasa sa. Schmidberger si Merrien au castigat aurul si argintul la clasa 3.  Gabita a pierdut in primul meci cu Rusia, a batut-o pe Simone din Brazilia si apoi a pierdut 2-3 in fata lui Anne Barneoud, Franta, dar foarte strans, ultimul set a fost 12-14.  A incheiat pe locul 5 in clasa ei. Florentina a jucat foarte bine, dar din pacate a pierdut toate meciurile, la fel si Petru. In 8 mai au inceput meciurile pe echipe: Dacian a facut echipa cu Miguel Rodrigues-Martinez din Spania, iar primele doua meciuri au fost cu Rusia si Italia, pe care le-au castigat, intrand in sferturi, unde au jucat cu Slovenia si Belgia si au castigat cu 3-0. In finala au intalnit echipa Germaniei, clasata numarul 1 si 3, in fata careia au pierdut strans. Gabita a facut echipa cu Giselle Munoz din Argentina si au batut Egiptul cu 3-1 in primul meci, la fel si echipa combinata Maria Britanie – Germania, in finala intrand cu Rusia. Florentina a facut echipa cu o poloneza si au pierdut la Rusia si apoi la Germania, care au castigat aurul si respective argintul. Petru a facut echipa cu un Belgian si au pierdut toate 2 meciurile si a castigat una. In final Romania a reusit 2 medalii de argint – Dacian si Gabita la echipe, ambii ocupand locul 5 la simplu. Este un rezultat excellent pentru un concurs de asemenea nivel.

 

            Open International de Tenis de Masa – Slovakia

– Factor 40.  Bratislava 13-18 mai 2014

 

278 jucatori din 36 de tari s-au reunite in Bratislava, Slovakia la aceasta competitive de nivel mondial. Romania este reprezentata de Gabita Constantin, Dacian Makszin, Florentina Hriscu si Petru Ifrosa and their trainer Anca Chereches. De fapt este o pregatire excelenta pentru Campionatele Mondiale de la Beijing din octombrie, la care Dacian Makszin si Gabita Constantin sunt calificat. Meciurile de simplu au inceput in dimineata de 14 mai. Dacian a iesit in grupa lui a cazut la sorti cu ZHAO, Ping din China in fata caruia a pierdut. Gabita a incheiat pe locul 6 in clasa ei.

In 15 mai au inceput meciurile pe echipe: Dacian a facut echipa cu Miguel Rodrigues-Martinez din Spania, iar primele doua meciuri au fost cu Italia  si Slovakia pe care le-au castigat, intrand in sferturi, unde au jucat cu  Japan/Kuwait si Austria la semifinala si au castigat amindoua. In finala au intalnit echipa China, clasata numarul 2 in lumea in fata careia au pierdut. Gabita a facut echipa cu Anne Barneoud din Franta si au batut Egiptul si Argentina/Slovakia si in finala intrand cu Ukraina. Florentina a facut echipa cu Brazil si Latvia si a incheiat pe locul 5. In final Romania a reusit 2 medalii de argint – Dacian si Gabita la echipe. Este un rezultat excellent pentru un concurs asa puternica.

 

Campionat Mondial de Tenis de Masa 2014

Beijing, China. 8-11 septembrie 2014

314 (197 masculin 117 feminin) din cei mai buni sportivi mondial reprezentand 48 de tari.au concurat in acest CM de Tenis de Masa la China Administration of Sports for Persons with Disabilities – Centrul Paralimpic din China. Romania au fost reprezentata de Constantin Gabriela, Makszin Dacian, Simion Bobi si ei au fost indrumati de catre antrenoare lotului national, Chereches Anca.
Gabita2-China2014.jpg

La 8 septembrie a inceput concursul, Dacian n-a iesit in grupa lui unde a cazut la sorti cu Schmidberger Thomas din Germania si ZHAI,Xiang din China. Bobi a pierdut in fata de Alvaro Valera (Espana) dar a iesit in grupa lui castigand (3-2) contra tanarului JOZIC Pavao din Croatia. A cazut la sorti cu CHEN,Chao din China in fata caruia a pierdut 0-3.

 Gabita a jucat primul meci cu Barneoud Anne si a pierdut. Dupa aceea a batut o pe UMSCHEID Sherri din SUA (3-0) si a intalnit numarul 6 in lume – Munoz Giselle (Argentina). Gabita a jucat extraordinar castigand 3-1 dar din pacata pentru ca Giselle a batut o pe Anne Barneoud, Gabita iesand pe locul 3 in grupa. In final Gabita a castigat locul 5 la Campionatul Mondial de Tenis de Masa 2014 si locul 5 la Campionatul European in octombrie 2013, rezultatele minunate. Felicitari la Gabita si echipa Romaniei!