Openul Ungariei la Tenis de Masă  Eger, Ungaria, 7-11 martie 2013

La această competiţie au participat 151 de jucători din 23 de ţări. Majoritatea jucătorilor au fost tineri, iar 40 au fost jucători noi. România a fost reprezentată de Dacian Makszin, Petru Ifrosa, Florentina Hriscu (CCSH Lamont), Gabriela Constantin (OK Bucureşti) şi Bobi Simion (Maraton’93, Lugoj).

La simplu, toţi jucătorii români s-au calificat cu uşurinţă în semifinale, în afară de Petru Ifrosa, care a avut nenorocul de a juca într-o grupă cu doi jucători de top, aceştia câştigând în final aurul şi argintul atât la simplu cât şi la echipe. Dacian, Florentina, Gabriela şi Bobi au câştigat medalii de bronz la simplu.

La proba pe echipe, Dacian a avut un partner din Ungaria şi Petru, Bobi au avut parteneri din Israel, în timp ce Gabriela şi Florentina au jucat împreună la echipe feminin, clasele 6-10. În final, Dacian a câştigat medalia de aur la echipe clasa 3, Petru şi Bobi argintul la clasa 4 şi respectiv 6. Fetele, deşi au jucat bine, nu au ajuns în semifinale. Aceasta a fost o competiţie factor 20 şi în condiţiile noului sistem de evaluare, este evident că aceste competiţii vor deveni rapid competiţii specifice pentru jucătorii noi şi neclasificaţi. Sugerez ca anul viitor să ducem şi jucători tineri şi noi la această competiţie.

LIGNANO MASTER OPEN 19 – 24 Martie, 2013

In perioada 19 – 24 martie 2013, a avut loc la Lignano – Italia, competitia de Tenis de masa ‘’ Lignano Master Open’’.  Romania  a fost reprezentata de urmatorii sportivi: Gabriela Constantin (OK Bucuresti)  – clasa 7 feminin, Dacian Makszin (Lamont Cluj) –clasa 3 masculin, Ifrosa Petru (Lamont Cluj) – clasa 4 masculin si Simion Bobi (Maraton 93 Lugoj)- clasa 6 masculin; sportivii au fost insotiti de antrenorul  Anca Chereches.

La proba de individual, Dacian Makszin si Bobi Simion au trecut de grupe, dar amandoi au pierdut in eliminatorii. Gabriela Constantin si Ifrosa Petru au avut adversari puternici si din pacate nu au reusit sa treaca de grupe.

La proba pe echipe:

·         Gabriela Constantin a jucat in echipa cu Molnar Dora din Ungaria – au reusit ocuparea locului 4.

·         Ifrosa Petru a jucat in echipa cu Vural Suleyman (Turcia) – au castigat un meci in grupa, dar nu au reusit calificarea in eliminatorii.

·         Dacian Makszin a jucat cu Primoz Kancler (Slovenia) – au terminat competitia pe locul 5, pierzand foarte greu meciul pentru medalie.

·         Simion Bobi a jucat cu Alecci Raimondo (Italia) – au terminat competitia pe locul 3-4, castigand medalia de bronz.

 

Bayreuth Open, 26 aprilie – 1 mai 2013 

La aceasta competitie organizata in Bayreuth Germania, cotata cu factor 40 in calendarul international paralimpic, au participat 287 jucatori din 40 tari. Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de 3 sportivi, membrii ai Clubului sportiv Maraton’93 Lugoj: Peev Alexander – clasa 3, Simion Bobi– clasa 6, Doana Victor – clasa 7. Aceasta participare a fost posibila cu ajutorul lui Peev Alexander care a asigurat transportul sportivilor si o parte din taxa de participare si de Clubul Maraton’93 Lugoj. Motivul principal al acestei deplasari a fost participarea sportivului Simion Bobi la o competitie de factor 40, obligatorie pentru calificarea la Campionatul Mondial si mentinerea in clasamentul international al celorlalti 2 sportivi.

Rezultatele au fost urmatoarele:

La individual in grupe, Simion Bobi a intalnit pe numarul 2 mondial, Peter Rosenmeier din Danemarca, la care a pierdut dramatic cu 3-2. O victorie ar fi asigurat atat o calificare in grupe, cat si un numar de puncte foarte mare. Din pacate Bobi a pierdut si la francezul Thomas Fernadez, numarul 10 mondial cu 3-1, dar a castigat cu 3-0 la spaniolul Castillo Amalio, locul 38 mondial, nereusind din pacate calificarea in grupe.

Tot la individual in grupe, Doana Victor pierdut la germanul Schwian Thorsten locul 6 mondial cu 3-0 si la belgianul Armaud Du Quesne, locul 23 mondial, cu 3-1, castigand la Missak Issa din Palestina cu 3-1. Din pacate nu s-a calificat in grupe.

Peev Alexander a pierdut cu 3-0 la Jan Gurtler din Germania – locul 14  mondial, cu 3-1 la KimJin Sung din Koreea – locul 15 mondial si  cu 3-1 la Serrano Javier din Venezuela.

 La echipe Simion Bobi a reusit impreuna cu Bobrov Danny din Israel un rezultat de exceptie, locul 2, invingand in grupe :

1.       echipa Peter Rosemneier (Danemarca) – Wetherill David (Marea Britanie), 3-1;

2.       echipa Kneuss Valentin (Elvetia) – Sundberg Eric (Suedia), 3-2;

3.       echipa Kusiak Thomas (Germania) – Rau Thomas (Germania), 3-0.

In semifinale, echipa Simion Bobi – Bobrov Danny intalneste echipa Frantei, favorita la locul 1, reusind un rezultat incredibil, 3-2,  calificandu-se in finala, unde din pacate, datorita eforturilor deosebite din meciul cu francezii, au pierdut cu 3-0 la echipa pe care o batusera  in grupe, Danemarca-Marea Britanie.

La echipe Doana Victor a jucat la clasa 10, avand ca partener pe Carbinatti Carlos din Brazilia. Victor a pierdut cu 3-0 la Jacobs David din Indonezia, locul 3 international clasa 10 si cu 3-0 la Bellais Frederic din Franta, locul 11 mondial clasa 9. Peev Alexander a jucat la clasa 4 cu Harbaugh Doyle din USA, a reusit o victorie cu 3-1 la echipa Germaniei, Alex reusind sa castige un meci la Bunte Tim.

Prin reultatele obtinute la echipe, Simion Bobi, Romania a obtinut locul 24 in clasamentul pe natiuni din 40 tari participante, obtinand la finalul competitiei + 29 puncte ratings. De asemenea, Doana Victor a obtinut + 10  ratings si Peev Alexander + 10 ratings.

 Al 10-lea Open Internațional al Sloveniei Lasko, 7-12 mai 2013

La această competiție au participat 275 de jucători din 40 de țări, aceasta fiind o competiție cu un standard foarte ridicat, factor 40. În mod evident, au participat jucătorii de top la toate clasele, iar competiția a fost de cel mai înalt nivel. România a fost reprezentată de Dacian Makszin, Petru Ifrosa, Florentina Hriscu (CCSH Lamont), Gabriela Constantin (OK București). La simplu, niciunul dintre jucătorii români nu a ajuns în semifinale.

La proba pe echipe, Dacian și Petru au avut parteneri din echipa Israelului, în timp ce Gabriela a avut-o ca parteneră pe Anne Barneoud din Franța, iar Florentina a avut o parteneră din Olanda.

Petru a avut ghinion la tragerea la sorți, în grupa sa aflându-se echipele care au câștigat aurul și respectiv argintul. Florentina a câștigat un meci din cele patru meciuri jucate și a arătat că are  potențial, dar are nevoie de mai multă experiență și  incredere în sine. Gabita a ajuns în semifinale și a pierdut ambele meciuri, dar meciurile au fost foarte strânse și câștigarea medaliei de bronz nu a reflectat progresul ei general. Dacian și partenerul său, Liran Geva din Israel, au învins echipele de top din Austria, Ucraina, Hong Kong/Austria, ajungând în finala probei, unde au întâlnit o echipă mixtă din Suedia/Iordania. Meciul a fost superb, fiecare set fiind câștigat doar la avantaj, dar în final echipa din Suedia/Iordania a câștigat cu 3-2, iar Dacian și partenerul său au rămas cu medalia de argint.

Aceste rezultate au fost cele mai bune rezultate obținute la o competiție de factor 40 și demonstrează că cel puțin Dacian și Gabita au potențialul de a ajunge la un nivel de vârf.

Campionatul European Paralimpic de Tenis de Masă

27 septembrie – 5 octombrie 2013

Lignano, Italia

290 de jucători europeni din 28 de țări au participat la Campionatul European de Tenis de Masă de la Lignano, Italia. România a fost reprezentată de: Gabriela Constantin (OK București), Dacian Makszin și Petru Ifrosa (Lamont, Cluj) și de Bobi Simion și Victor Doana (Maraton’ 93 Lugoj) cu antrenor Anca Chereches. Prima zi de competiție a fost 28 septembrie: Petru a jucat contra lui P. Mihalik (Slovacia) și a pierdut cu 0-3. Dacian a jucat împotriva lui T. Schmidtberger (Germania – numărul 2 mondial) și a pierdut cu 0-3; Bobi a jucat contra lui D. Wetherill (Marea Britanie, numărul 6 mondial) și a câștigat cu 3-1; Gabi a jucat contra sportivei V. Safanova (Ucraina, numărul 2 mondial) și a pierdut cu 0-3; Victor Doana a jucat împotriva lui JP Montanus (Olanda) și a pierdut cu 0-3. După-masa, Petru a jucat contra lui M. Homa (Serbia) și a câștigat cu 3-2, în timp ce Gabi a jucat împotriva sportivei S. Sirotkina (Letonia) și a câștigat cu 3-0. În data de 29 septembrie, Victor a jucat contra lui D. Scazzieri (Italia) și a pierdut cu 0-3, iar apoi în meciul final cu W. Bayley (jucătorul britanic numărul 2 mondial), a pierdut din nou cu 0-3. Bobi a jucat împotriva lui G. Csemy și a câștigat cu 3-1, dar a pierdut meciul final în fața lui D. Bobrov (Israel) cu 0-3; Petru a jucat meciul final în grupa cu jucătorul polonez K. Zylka și a pierdut după un meci foarte strâns cu 2-3. Dacian a jucat împotriva rusului A. Korovin și a câștigat cu 3-1, ajungând în finala de 8 la clasa sa. Bobi Simion a câștigat de asemenea meciul final contra slovacului A. Csemy și a ajuns în finala de 8 la clasa 6, în timp ce Gabriela Constantin a pierdut cu 0-3 în fața jucătoarei din Rusia Y. Ovsyannikova (numărul 3 mondial). În ultima zi a competiției la simplu a Campionatului European, la finala de opt la clasele respective, Dacian, deși a jucat bine, a pierdut meciul în fața jucătorului german D. Bruchle cu 0-3, iar Bobi a pierdut în fața lui A. Alvero (Spania).

Echipa paralimpică română a obținut cele mai bune rezultate la Campionatul European din 2013 prin Gabriela Constantin care a ocupat locul 5 și Dacian Makszin și Bobi Simion, care s-au clasat pe locurile 5 și respectiv 8.