2014

BALCANIADA DE SAH PENTRU NEVAZATORI
SOFIA, BULGARIA10-13 APRILIE 2014

In perioada 10-13 aprilie a.c., la Sofia, s-a desfasurat cea de-a II-a editie a Balcaniadei de Sah pentru Nevazatori, pe echipe si individual. Hotelul Princess Ramada din capitala Bulgariei a reunit aceasta prestigioasa competitie, la care au participat echipe din 5 tari balcanice si anume, Bulgaria, Romania, Turcia, Macedonia,Moldova si sapte echipe de club din Bulgaria. Fiecare echipa participanta a fost formata din 4 jucatori.
Clasamentul dupa 7 runde palpitante de joc a fost urmatorul:
– Locul I – Romania;
– Locul II – Bulgaria;
– Locul III – Macedonia.
Echipa Romaniei a fost formata din urmatorii jucatori: Pribeanu Dacian, Pirosca Alexandru, Carapit Vasile si Lapadatu Teodor.
In turneul individual, jucatorii romani au fost printre principalii protagonisti, obtinand un binemeritat loc III, prin sportivul Pirosca Alexandru (Mures), un loc V prin sportivul Pribeanu Dacian (Valcea), locul VIII a fost ocupat de sportivul Carapit Vasile (Buzau) iar dl. Lapadatu Teodor (Bucuresti) a ocupat locul XIII dintr-un total de 59 jucatori. De apreciat excelenta organizare a turneului, de mentionat prezenta la ceremonia de deschidere a Primarului orasului Sofia si avem speranta ca, in anul 2015, nevazatorii romani vor avea rezultate la fel de laudabile.