Ski Alpin Paralimpic – IPCAS si Cupa Europa Stara Planina, Serbia, 29 ian.- 5 feb. 2016

Laura Valeanu a avut un start destul de rau in acest sezon 2015-2016. La prima competitie din ianuarie la Pitzal, Austria, i s-a rupt proteza si cu toate eforturile de a o repara si continua cursa, rezultatul a fost necesitatea unei noi proteze. Este bine stiut cat de dificila este adaptarea unei noi proteze la o amputatie de gamba si desi Laura si-a anulat concursurile din ianuarie, a anuntat ca va incerca la Stara Planina.

In primele zile a participat si lc. Ambasador al Tineretii, dat fiind ca au fost programate si curse pentru cei sub 18 ani, iar Laura are un dar innascut de a incuraja pe cei tineri.

Apoi a venit timpul sa concureze… la slalom a luat medalie de bronz, iar la slalom urias de argint! Probele ulterioare erau pentru Cupa Europa, iar Laura, incredibil, cu proteza noua de mai putin de 4 saptamani, a castigat medalia de aur la coborare (Downhill Standing), plus o medalie de aur la slalom super G.

 

IPCAS CUPA MONDIALA DE SCHI ALPIN, ASPEN, COLORADO, USA, 25 Feb. 2016

Laura Valeanu a castigat medalia de argint la slalom urias la Cupa Mondiala de Schi Alpin in Colorado, SUA. In zilele urmatorele, Laura are mai multe probe. Felicitari Laurei si antrenoarei ei, Martina Roll.

 

IPCAS Mellau, Austria 10-14 martie 2016
Laura Valeanu a ieșit pe locul 1 la Super G, Super Combined si Slalom la Mellau, Austria la Campionatele Naționalele ale Austriei .

S-a terminat sezonul 2015/2016 pentru Laura, iar rezultatele obtinute au fost excelente!

 

Schi alpin – Monoski, Passo Rolle, Italia 2-3 aprile 2016

În competiția finală a sezonului IPCAS 2015/2016 în Passo Rolle , Italia Lungu Ionel a avut locul 4 în slalom uriaș și locul 3 în slalom.