2016

Competitia Internationala de Judo pentru Nevazatori, Heidelberg, Germania, 6-9 februarie 2016

Alex Bologa, sportivul nostru la judo pentru nevazatori, a castigat ieri medalia de aur la Heidelberg, in Germania. In primul meci a jucat contra unui sportiv din Brazilia si a castigat. Dupa aceea a avut un meci de 9 minute cu un sportiv din Canada, ceea ce inseamna ca dupa 5 minute a fost egalitate (Golden Score) dar in urmatoarele 4 minute Alex a castigat. El a intrat in finala contra unui sportiv din Spania si Alex a castigat, cucerind medalia de aur!

   

Grand Prix Infraero, Rio de Janeiro, Brazil 4-9 martie 2016

Alex Bologa a obtinut medalia argint in Brazilia. După ce a câștigat toate meciurile anterioare, Alex a intrat in finala contra unui sportiv din Mongolia si a pierdut, obtinand medalia de argint.  El va rămâne cu antrenor Tamas Gergely pentru o tabără internationala de antrenament.

Grand Prix Judo pentru Nevazatori, Birmingham 4-5 iunie 2016

Primul Grand Prix de Judo pentru Nevazatori are loc în Marea Britanie, în Walsall . Alex Bologa, primul sportiv nevazator din Romania care s-a calificat la Judo la Jocurile Paralimpice de la Rio, a reprezentat România . Alex a câștigat primele două meciuri împotriva Rusiei și Uraguay și apoi în semifinale s-a întâlnit cu Antar Sariyev din Kazakstan (locul 6 in clasamentul mondial) și a câștigat cu un ippon. În finala s-a întâlnit cu Lee Min Jae din Coreea (locul 7 in clasamentul mondial) și după o luptă lungă Alex a castigat medalia de aur!!! Este un rezultat fantastic pentru Alex! Felicitări Alex si antrenorii Gianina și Tomi! Alex impreuna cu antrenorul Tamas Gergely raman pentru o tabără internationala de antrenament pana in 9 iunie.

      

ALL JAPAN JUDO CHAMPIONSHIPS, TOKYO 27 NOIEMBRIE 2016

Alex Bologa a castigat astazi medalia de aur la Campionatul de Judo al Japoniei, care s-a desfasurat la Tokio. El a avut 6 meciuri: 3 contra Japan, 2 contra Korea si 1 contra Canada. Alex a castigat toate cele 6 meciuri disputate. Felicitari! Alex impreuna cu antrenorul sau Tomi vor ramane in Japonia pentru un cantonament pana in data de 1 Decembrie.
alex-bologa-all-japan