2015

IBSA Judo Cupa Mondiala Juniori, Eger Ungaria 20-22 February 2015

Bologa Alexandru, sportivul nostru, a castigat medalia de argint la Eger, Ungaria ieri. A pierdut finala cu Azerbaijan in ultimele 45 secunde.

    

 

Germania Open International de Judo pentru Nevazatori, 18 Aprilie 2015, Heidelberg

Sportivul nostru, Bologa Alexandru (19 ani) a participat la Openul International de Judo pentru Nevazatori din Heidelberg. Au participat sportivi din 12 tari, inclusiv SUA, Franta, Swedia, Germania, Letonia, Finlanda, Marea Britanie. Alex a luat medalia de aur la categoria lui, castigand contra campionului PanAmerican din SUA, contra unui alt sportiv din Franta (no. 7 in lume) , si a invins inca doi sportivi din Germania.

 

Campionatul European de Judo pentru Nevazatori 25-30 noiembrie 2015

Din 25-30 noiembrie, IBSA Judo Campionatele Europene pentru deficiențe de vedere au loc în Lisabona, Portugalia. România este reprezentată de Alex Bologa cu antrenor Tamas Gergely. In primul meci a jucat contra lui Koriakin Vitalii din Rusia si ajuns egal („Golden Score”) dar in final Alex a pierdut. Koriakin a mers mai departe si a castigat medalia de aur. Alex dupa acest meci a ajuns la „repechage” si a avut un meci contra lui Nashwan Schugge din Germania, iar Alex a castigat usor. Ultimul meci a fost contra Ciftci Recep din Turcia pentru medalia de bronz si Alex a pierdut castigand locul 5 in clasa lui. Dar Alex este cel mai tanar sportiv (a implinit 20 de ani pe 7 noiembrie) si este clasa B1 (nevazator) – iar ceilalti au fost B2 sau B3 ceea ce inseamna ca pot sa vada.