Cupa Internaţională de Baschet în Fotoliu Rulant “Transilvania”, ediţia 1
15-17 iulie 2011
Cluj-Napoca, Transilvania

Cupa Internaţională de Baschet în Fotoliu Rulant “Transilvania”, editia 1, o avut loc la Cluj-Napoca.  Au participat WBC Danube, Serbia, şi două echipe din România – Temerarii, Arad si Centrul Lamont, Cluj.
Program:
Vineri 15 iulie             14.00          Sosirea echipelor din România la sala ”Horea Demian
14.30                       Clasificare
15.00 –  17.00          Antrenament

Sâmbătă 16 iulie        09.00                         Transport la sala de sport
09.45                           Deschidere şi tragere la sorţi
10.00                            Meciul 1
11.15                            Meciul 2
12.30 – 13.30               Prânz la sală
14.00 – 15.30             Meciul 3
16.00                           Ceremonia de premiere

Duminică 17 iulie        09.00 – 11.30              3 meciuri de 20 de minute cu toate cele 3
echipe combinate, echipa albastră, verde, albă
12.15 – 12.45              Prânz la hotel
13.00 – 14.00              Plecare

Aceasta a fost de fapt Cupa Mării Negre de Baschet în Fotoliu Rulant, care nu a mai avut loc pentru că nu a existat un răspuns din partea organizatorilor competiţiei de anul trecut. Presupun că aceştia au fost extrem de afectaţi de moartea unui jucător anul trecut şi nu au dorit să se implice din nou. Am stabilit deja ca un clasificator şi Directorul de Dezvoltare al IWBF să se deplaseze la Cluj în această perioadă, hotelul şi sala de sport au fost deja rezervate şi, în loc să contramandăm totul, am reuşit cu ajutorul IWBF să contactăm o echipă din Serbia şi o echipă din Italia, care au acceptat să vină. Din păcate, în ultimul moment echipa din Italia şi-a anulat sosirea din cauza unui accident cu autobuzul propriu, astfel că am rămas cu trei echipe. Totuşi, toate cele trei meciuri s-au jucat conform programului, iar rezultatele au fost:

  1. Danube Serbia
  2. Temerarii, Arad
  3. Lamont, Cluj

Duminică, am combinat echipele şi s-au jucat trei meciuri de câte 20 de minute, astfel că jocul a fost mult mai echilibrat.

Acum, majoritatea jucătorilor români sunt clasificaţi legal pentru prima dată în România, iar aceste clasificări vor fi înregistrate la IWBF. Echipa din Serbia va organiza o competiţie în octombrie pentru a-şi sărbători cea de-a zecea aniversare şi ne va invita la Belgrad.

Acesta a fost un început pentru baschetul internaţional în fotoliu rulant şi prima colaborare cu Federaţia Internaţională de Baschet în Fotoliu Rulant. Federaţia s-a oferit să organizeze un cantonament anul viitor şi de asemenea, un curs pentru arbitrii români şi vom merge înainte cu aceste proiecte, pentru că acesta este primul pas în crearea unei echipe internaţionale. Membrii IWBF au fost extrem de impresionaţi de facilităţile noastre, precum şi de dorinţa noastră de a progresa cu ajutorul lor.