Cupa Marii Negre de Baschet in Fotoliu Rulant organizata de Clubul Rotary International
17-19 septembrie 
2010  Istanbul, Turcia

Cinci echipe reprezentand 4 tari – Bielorusia, Romania, Turcia (2 echipe) si Ucraina – s-au intalnit la Istambul pentru competitia de baschet in fotoliu rulante organizate de Clubul Rotary International si Asociatia Europeana de Baschet in Fotoliu Rulant (IWBF Europe). Romania a participat pentru prima data cu o echipa nationala compusa din 7 jucatori provenind de la trei echipe, respectiv Temerarii Arad, Centrul Lamont Cluj si AJcS Constanta. Jucatorii din Arad au fost Vrabie Gelu, Chiaburu Ioan, Strachinaru Florin, Dronca Gabriel, Palie Madalina (antrenor). Din Constanta a fost Mititelul Daniel, iar de la Cluj Dorel Muresan si Alex Diaconu, plus antrenorul John McDaniels.

                     

Cazarea a fost la Hotel Adela, la zece minute de Sala Sporturilor Ahmet Comert. Cluburile Rotaract si membrii Rotary, impreuna cu oficialli turci al federatiei de Baschet in Fotoliu Rulant si Ron Coppenrath, Secretar General al IWBF Europe au reusit sa organizeze acest turneu. Echipa Romaniei a castigat locul 3, un rezultat foarte bune pentru o prima aparitie in aceasta  formatie.
Pentru anul urmator s-a decis ca aceasta competitie sa aiba loc la Cluj. « Este o onoare pentru noi », declara Sally Wood-Lamont, Presedinta Comitetului National Paralimpic Roman, « si sunt convinsa ca vom putea demonstra tuturor ca putem organiza un turneu excelent aici in Romania. Va fi primul international turneu de baschet in fotolii rulante organizat sub auspiciile CNP Romania ».