2011

Campionatul Mondial de Atletism, Christchurch, Noua Zeeland. 21-31 ianuarie 2011

Florin Cojoc a participat la săritura în lungime alături de alţi 11 sportivi din 8 ţări. Prima sa săritură a fost doar 5,18, a doua săritură a fost peste 6,05, dar Florin a fost descalificat pentru că vârful pantofului său a depăşit cu o fracţiune de milimetru linia. A treia săritură a fost 5,28, ceea ce l-a plasat pe ultimul loc în competiţie. La proba de 100 m, au fost două serii de 8 şi 6 sportivi, iar Florin s-a aflat în cea de-a doua. Din păcate, el a terminat ultimul cu timpul 12,11.

Florin a fost cu peste 5 ani cel mai în vârstă sportiv în ambele curse. Este mare păcat că nu i s-a dat şansa să concureze la o vârstă mult mai tânără, pentru a câştiga experienţă, el având un mare potenţial în urmă cu 4-5 ani. Viitorul său în atletism trebui sa se materializeze la nivel internaţional cel mai multpana 2012, si dupa acea poate va deveni ghid pentru un sportiv cu deficienţe de vedere. Totuşi, aceasta a fost o ocazie preţioasă pentru a evalua şansele sportivilor din România de a participa la competiţii internaţionale de atletism. Există foarte puţini atleţi sub 30 de ani în cluburile noastre sportive. CNP trebuie să recruteze tineri atleţi pentru a se pregăti pentru viitor şi se pare că speranţele de viitor se leagă de tinerii noştri atleţi cu deficienţe de vedere în vârstă de 12-18 ani.


Marele Premiu de Atletism de la Knowsley, Liverpool Marea Britanie 20-22 mai 2011 

În perioada 20-22 mai, Florin Cojoc a participat la Marele Premiu de Atletism de la Knowsley, Liverpool. 90 de sportivi din Marea Britanie, Irlanda, Elvetia, Canada, Brazilia, Germania, Danemarca, România, Noua Zeelandă si Australia s-au întrecut în cadrul programului competitional care precede Jocurile Olimpice din 2012. Kirkby Sports College este renumit pentru pista sa Mondo – cea mai rapidă suprafaţă utilizată la ora actuală în probe de atletism din lume.
Florin a participat la săritura în lungime şi de asemenea, la proba de 200 m. Primele sale patru sărituri nu au fost remarcabile, dar cea de-a 5-a a atins 5,84 m. Totul depindea de cea de-a 6-a săritură şi aceasta a fost de 06,21, întrunind standardul de calificare pentru Jocurile Paralimpice, care este 06,20.