Fazza Para Archery Championships editie 2, Dubai. 13-19 ianuarie 2016

Emotii pentru arcasul Ghiorghi Filip si antrenorul sau, Doru Danilet: sprijiniti de Comitetul National Paralimpic, Romania cei doi romani au participat la competitia internationala Fazza Para Archery Championships Dubai. Dupa ziua de calificari in care emotiile au fost mari pentru toata lumea, Ghiorghi Filip intra in eliminatorii. Il invinge in optimi pe adversarul sau din Thailanda Chailinfa Methasin la o diferenta de trei puncte, dupa un meci cumulativ de cinci serii a trei sageti. In sferturile de finala romanul concureaza impotriva francezului Pereira (care a castigat medalia de aur) si pierde meciul in ciuda unei evolutii bune. Filip a fost clasat pe locul 5.

 

 

Campionatul European de ParaTir cu Arcul, SAINT JEAN DE MONTS, Franta, 2-10 aprile 2016

Filip Ghiorghi, Raicu Bogdan si antrenorul Danilet Doru reprezinta Romania la Campionatul European ParaTir cu Arc din Franta.
Bogdan a tras in Calificari un numar de 553 de puncte.
In eliminatoriile pentru Campionatul European a pierdut cu un arcas din Cehia. Astazi au fost primele meciuri din competitia pentru locurile cota de participare la Rio. Bogdan a pierdut meciul cu ocupantul locului 6 desi erau la egalitate dupa prima serie, iar diferenta nu era foarte mare dupa a doua serie.

Filip a tras in Calificari rezultatul de 646 puncte – rezultat peste baremul minim de 630 puncte calificare pentru Rio!

In prima runda a eliminatoriilor pentru Campionatul European a castigat meciul cu un arcas din Cehia la o diferenta de 9 puncte.
In competitia pentru locurile cota de participare la Rio a avut un meci destul de complicat cu un arcas din Finlanda destul de bine pozitionat dupa Calificari.A tras o sageata afara din tinta in seria a doua in momentul in care incerca sa revina cu arcul deoarece era vant puternic. In seria a treia a recuperat 5 puncte din diferenta de 10 puncte dupa ratare (a tras 29 de puncte din 30), in seria a patra a mai recuperat 3 puncte dar a ramas o diferenta de 2 puncte si in seria a cincea.

Filip a ramas in competitie si are urmatoarele eliminatorii in ziua de vineri dupa meciurile pe echipe, miercuri si joi.

tir-cu-arcul001