Istoric

Istoric

In decembrie 1990 un grup de initiativa constituit din persoane cu afinitati pentru activitatea sportiva a persoanelor cu handicap s-a constituit in grupul fondatorilor Federatiei Romane a Sportului pentru Handicapati, cum s-a numit federatia noastra la inceputurile sale.
untitled-1
Membrii acestui grup au fondat federatia care s-a constituit prin ordinul ministrului tineretului functionand in mod obstesc in cadrul Directiei Sportul pentru Toti.

 

Anul 2001 reglementeaza statutul juridic al federatiei noastre. Prin aplicarea Legii 69 / 2000 federatia noastra, la fel ca si toate celelalte federatii nationale sportive devine persoana juridica de drept privat si de utilitate publica.

Tot atunci s-a modificat si denumirea sub care exista in prezent – FEDERATIA ROMANA A SPORTULUI PENTRU PERSOANE CU HANDICAP.

Legea nr 34/2009 cu privire la modificarea si completarea Legii Educatiei Fizica si Sportului nr 69/2000 a aprobat schimbarea denumirii Federatiei Romane a Sportului pentru  Persoane cu Handicap in Comitetul National Paralimpic. Denumirea sa in afara
teritoriului Romaniei este: National Paralympic Committee, Romania