Ministerul Tineretului si Sportului si Comitetul National Paralimpic

Programul ‘’Pierre de Coubertin’’ – Prin sport vom fi egali

Cantonament Tenis de masa

Cluj-Napoca, 2013

Comitetul National Paralimpic in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) au lansat programul ‘’Pierre de Coubertin’’ – Prin sport vom fi egali. In cadrul acestui proiect au fost cuprinse mai multe ramuri sportive: atletism, inot, judo, futsal pentru nevazatori, tenis de camp si tenis de masa. Este un proiect pentru tineri (sub 35 ani) si are ca scop atragerea tinerilor spre practicarea sportului de performanta, sansa de a se pregati intr-un cadru centralizat si de a ridca nivelul de pregatire tehnico-tactica si fizica.

Cantonamentul de Tenis de masa a avut loc la Cluj- Napoca in perioada 18 – 22 iunie 2013. Antrenamentele au avut loc in Sala de sport a Universitatii de Medicina si Farmacie, precum si la Sala Sporturilor ‘’Horia Demian’’ Cluj. Conditiile de organizare au fost optime, sportivii avand la dispozitie 7 mese de tenis de masa accesibile sportivilor in carucior, precum si 400 de mingi. Cazarea si masa au fost excelente si au fost asigurate la Hotel Sport.

In total au fost 16 paticipanti de la mai multe cluburi din tara: OK Bucuresti, ‘’Cumpara Responsabil’’ Brasov, Temerarii Arad, ‘’Oameni pentru oameni’’Turda, Maraton ’93 Lugoj, Show Time Sf. Gheorghe si Lamont Cluj.

Programul a fost unul intens, de la ora 9.00 pana la ora 14.00. A fost un cantonament dificil, sportivii trebuind sa-si invinga oboseala, problemele musculare aparute in ultimele ziele de cantonament, dar si caldura destul de mare. Dar toti au reusit sa se motiveze si sa profite la maxim de acest cantonament pentru a-si imbunatati bagajul de cunostinte tehnico-tactice. Au avut sansa de a se pregati intr-un cadru centralizat si cu parteneri buni.

Acest cantonament a fost coordonat de antrenorul ANCA CHERECHES, care a facut o treaba excelenta, reusind sa motiveze sportivii pe tot parcursul cantonamentului si a impus conditii dificile de antrenament. Nu numai ca le-a corectat greselile, dar i-a invatat diverse strategii tactice pe care sa le poata folosi in meciuri in functie de adversari si le-a dat sfaturi pentru continuarea pregatirii la cluburile lor.

In concluzie, a fost un cantonament foarte bun; antrenorul a facut o treaba excelenta si fiecare jucator a invatat mult si a progresat.  Ne dorim sa continuam aceasta excelenta colaborare cu MTS, si sa reusim sa atragem noi jucatori si sa ridicam nivelul tenisului de masa din Romania.

Lista sportivilor participanti:

1.     Cojocaru Nicusor – ‘’Cumpara responsabil’’ Brasov

2.    Saulea Catalin – Bogdan – ‘’Cumpara responsabil’’ Brasov

3.    Radulescu Catalin – Temerarii Arad

4.    Bordea Alexandru – OK Bucuresti

5.    Marius Onati – ‘’Oameni pentru oameni’’ Turda

6.    Balan Razvan – Lamont Cluj

7.    Constantin Gabriela – OK Bucuresti

8.    Preda Teodora – OK Bucuresti

9.    Lupascu Leonard – Maraton ’93 Lugoj

10.  Mocanu Marius – ‘’Show Time’’ Sf Gheorghe

11.  Petru Ifrosa – Lamont Cluj

12.  Makszin Dacian – Lamont Cluj

13.  Otvos Robert – Lamont Cluj

14.  Preda Giani – Lamont Cluj

15.  Miron Mihai – Lamont Cluj

16.  Radulescu Rehan – Temerarii Arad

Antrenor: Anca Chereches