Ministerul Tineretului si Sportului si Comitetul National Paralimpic

Programul ‘’Pierre de Coubertin’’ – Prin sport vom fi egali

Cantonament de Atletism

Cluj-Napoca, 2013

 In cadrul proiectului ‘’Pierre de Coubertin’’ – Prin sport vom fi egali, lansat de Comitetul National Paralimpic impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului, a avut loc cantonamentul de atletism pentru tineri (sub 35 ani).

Acest cantonament a avut loc la Cluj-Napoca in perioada 8 – 12 iulie 2013 si a avut ca scop atragerea tinerilor spre practicarea atletismului de performanta si indrumarea lor spre anumite probe atletice, precum si dezvoltarea spiritului de intrecere, dorinta de autodepasire si perfectionare.

Antrenamentele au avut loc in Parcul ‘’Iuliu Hatieganu’’, si au fost cate 2 antrenamente zilnice, unul dimineata si unul dupa-masa; s-a urmarit pregatirea fizica generala adecvata precum si initierea si consolidarea in anumite probe atletice: alergare (100m, 200m, 800m, 1500m), aruncarea sulitei si greutatii, saritura in lungime cu elan.

In total au fost 10 participanti si pentru marea majoritate a fost primul cantonament de atletism la care au participat. Acesti sportivi sunt de la mai multe cluburi din tara: Maraton ’93 Lugoj, ‘’Show Time’’ Sf. Gheorghe, ‘’Sporting Club’’ Galati, ‘’Temerarii’’Arad si Lamont Cluj.

Alaturi de sportivi au fost cei doi antrenori de atletism: CHITA MARLENA (Galati) si TAMAS ADRIAN (Cluj), care au reusit sa-i indrume si sa-i motiveze pe tot parcursul cantonamentului; au corectat greselile de executie a unor procedee si le-au indicat exercitiile pe care sportivii vor trebui sa le puna in aplicare acasa in pregatirea lor zilnica.

Sportivii participanti au avut parte de conditii foarte bune: cazarea si masa au fost asigurate la Hotel Sport si au fost excelente, iar in Parcul ‘’Iuliu Hatieganu’’ au avut o baza materiala bine pusa la punct (pista de atletism, sector de sulita si de aruncare a greutatii, groapa de nisip pentru saritura in lungime).

In viitor ne-am dori sa fie cati mai multi sportivi tineri cu dizabilitati care sa practice atletismul de performanta, iar la urmatoarele cantonamente sa fie mai multi sportivi participanti.